Puc carregar el meu mòbil amb energia solar?

Puc carregar el meu mòbil amb energia solar?

Si el teu telèfon triga un dia o menys a descarregar-se, és possible que t’hagis plantejat carregar el teu mòbil amb una bateria externa. Saps que hi ha bateries externes que funcionen amb energia solar? Saps que pot carregar el teu mòbil amb energia solar? Doncs sí. Hi ha carregadors solars. Les energies renovables també han arribat fins a aquesta mena de tecnologia.

 

Funcionen els carregadors solars de telèfons?

Els carregadors de telèfons mòbils alimentats per energia solar funcionen utilitzant petits panells solars per a crear energia per a carregar la bateria del teu telèfon. Poden carregar el telèfon directament o a través d’una bateria carregada a base d’energia solar. És molt útil per a aquests dies en què no trepitges per casa o en viatges.

Com en tot, has de mirar la qualitat del carregador. Quan vagis a adquirir un, tingues en compte que els més barats es trencaran amb major facilitat. Tria un que s’adapti perfectament a les necessitats del teu telèfon.

A més, la majoria dels carregadors solars no són només per a telèfons mòbils, sinó per a qualsevol cosa que es carregui amb un cable USB. Això també significa que pots carregar qualsevol mena de telèfon, tauleta, smartwatch i fins i tot el portàtil sense preocupar-te per necessitar un endoll.

 

Necessites llum solar directa per a usar un carregador de telèfon mòbil amb energia solar?

Depèn del model de carregador que compris. Hi ha models, habitualment més bàsics, que necessiten llum solar forta i directa. No obstant això, els carregadors de major qualitat són capaces de recollir aquesta energia solar en dies més ennuvolats.

De totes maneres, aquests carregadors solars funcionen millor amb llum solar directa, especialment si són del tipus petit i portàtil. Per què? Perquè els models petits i portàtils no són prou grans per a tenir un gran panell o panells solars que generin més energia.

Dos tipus de carregadors solars

Mentre que alguns carregadors de mòbils amb energia solar estan dissenyats per a ser utilitzats mentre estan carregant-se exposats a la llum solar, uns altres emmagatzemen l’energia per a poder utilitzar-la més tard. Assegura’t de comprovar el model abans de comprar-lo per a saber quin tipus s’adapta millor a les teves necessitats.

 

Per què adquirir un carregador de mòbil amb energia solar en lloc d’un carregador portàtil normal?

La raó més potent i més simple és la següent: mentre que els carregadors portàtils tradicionals requereixen càrregues periòdiques endollats a l’electricitat, els carregadors de mòbils amb energia solar estan dissenyats per a no haver de ser endollats.

Això és perfecte, per exemple, per als viatges llargs d’acampada, ja que pots mantenir el teu telèfon carregat sense haver de portar un enorme carregador portàtil.

A més, la majoria dels carregadors solars també estan fets perquè puguis carregar el teu dispositiu i el carregador al mateix temps. Això significa que mentre el teu telèfon estigui endollat al carregador i el carregador estigui al sol, tots dos estaran carregant-se.

 

Hi ha algun desavantatge en aquesta mena de carregadors?

Si els carregadors solars per a telèfons mòbils són tan bons, per què no els usem tots i per què no són més fàcils de trobar? Perquè per dos motius: preu i temps de càrrega.

Els carregadors portàtils tradicionals són menys costosos de fabricar que els que funcionen amb energia solar, per la qual cosa són més barats. A més, funcionen independentment del temps que faci. Els carregadors solars no sempre funcionen en dies ennuvolats, especialment els models més barats.

 

Característiques dels carregadors solars per a mòbils

  • Durabilitat. No es diferencien substancialment de la durabilitat dels carregadors convencionals. Si et cau una vegada, es trencaran els panells solars per sempre? La durabilitat d’un carregador depèn de tu, però en general, com en tot, com més resistent sigui el carregador, millor.
  • Portabilitat. Simplement assegura’t de no comprar una cosa més gran del que pots transportar fàcilment al costat del teu telèfon.
  • Bateria de reserva. Molts carregadors solars venen adaptats per a ser carregats d’altres maneres. No has de jugar-ho tot a aquesta basa: si la teva única manera de carregar el teu telèfon quan estàs de viatge, definitivament necessites una altra manera de carregar-ho en els dies plujosos i foscos.
  • Potència de sortida. Quanta energia pot retenir i després transferir al teu dispositiu? Quantes càrregues pots obtenir d’ell? Si vols carregar la teva tauleta diverses vegades al dia, necessitaràs més potència que un dissenyat per a carregar només un telèfon de tant en tant.

Ara ja tens tota la informació per a decidir si et surt rendible adquirir un carregador solar per a mòbil. Tingues en compte que, al planeta, segur que li surt més rendible.