Consells per a estalviar aigua al jardí

Consells per a estalviar aigua al jardí

La primavera és l’estació idònia per a treballar el jardí, dur a terme la poda i preparar-lo per a l’arribada de l’estiu. Això sí, el nostre millor consell és: quan afegeixis noves plantes al teu jardí, pensa en com triar les espècies que millor s’adapten al clima o microclima de la teva regió.

Un element imprescindible en la cura d’un jardí sostenible és saber conservar l’aigua. Evita regar les plantes més del que necessiten. També pots jugar amb la xerojardinería i el greenscaping, la planificació, el disseny i el manteniment per a ser més eficient energèticament.

 

Com puc estalviar aigua quan reg al meu jardí?

Per a reduir el desaprofitament d’aigua, investiga la quantitat d’aigua que realment necessiten les teves plantes. Cada planta té una preferència i un horari de reg diferents. Tingues en compte també la quantitat d’aigua que s’evapora del sòl.

Maneres de regar

A la necessitat de reg del teu jardí se’l denomina evapotranspiración o taxa Et. Conèixer aquesta taxa d’evaporació t’ajudarà a planificar adequadament el reg.

Tenint aquesta taxa en compte, pots saber quina és l’hora més eficient per a regar. Com a norma general, l’evaporació és menor al matí i major a mitjan tarda, per exemple.

Afegir humus als teus parterres és una altra manera d’ajudar a crear un jardí que estalviï aigua. En bloquejar el sol, l’humus ajuda a mantenir la temperatura del sòl i les taxes d’evaporació baixes.

Regar tenint en compte les necessitats de la Terra i de les seves plantes t’estalviarà diners, al mateix temps que contribuirà a un jardí més sa i a un planeta més eficient.

 

Com puc estalviar aigua a través de la sega

L’estiu no és el millor moment per a retallar la longitud extra de la seva gespa. Encara que això pugui semblar contradictori i sorprenent, en els mesos més calorosos deixa la gespa més llarga.

Quina és la raó? Que la longitud ofereix ombra a les arrels de la gespa, i quin ésser viu no necessita ombra a l’estiu? La longitud extra també proporcionarà altres avantatges, com la reducció del creixement de les males herbes i el desafortunat enfosquiment provocat per la calor.

Paisatgisme per a un jardí més sostenible i sano

L’elecció de plantes regionals i la planificació del paisatgisme del jardí en funció del microclima de la teva localitat crearan un espai exterior energèticament eficient que sigui alhora bonic i pràctic des del punt de vista regional.

La plantació d’arbres d’ombra en l’exterior, per exemple, pot suposar una gran diferència quant a la comoditat a l’interior. Els arbres d’ombra impedeixen que el sol sobrecaliente la casa, al mateix temps que la protegeixen del vent. Els arbres d’ombra per si sols poden reduir els costos de calefacció i refrigeració en una proporció significativa.

Xeriscaping

El xerojardín és un mètode sistemàtic per a promoure la conservació de l’aigua en les zones enjardinades. Els seus principis poden utilitzar-se en qualsevol regió per a ajudar a conservar l’aigua.

 

Consells de xerojardinería

  • Planificació i disseny. Proporciona direcció i orientació, traçant les teves estratègies de conservació d’aigua i energia, d’acord amb el clima i microclima de la teva regió.
  • Seleccionar i zonificar les plantes adequadament. Basa la teva selecció de plantes i la seva ubicación en el teu clima i microclima regional. Agrupa sempre les plantes amb necessitats d’aigua similars.
  • Limitar les àrees de gespa. Redueix l’ús de gespa d’herba blava, que sol requerir molt de reg suplementari. Considera la possibilitat de substituir-lo per una gespa que consumeixi menys aigua que el bluegrass.
  • Millorar el sòl. Permet que el sòl absorbeixi millor l’aigua i fomenta unes arrels més profundes.
  • Regar de manera eficient. Fomenta l’ús del mètode de reg més eficient per a cada zona del jardí.
  • Utilitzar humus. Aquesta és una gran tècnica per a mantenir les arrels de les plantes fresques, minimitzar l’evaporació, evitar que el sòl es encostre i reduir el creixement de les males herbes.
  • Mantenir el paisatge. Manté les plantes sanes mitjançant el desbrossament, la poda, l’abonament i el control de les plagues.

Amb aquests consells de jardineria respectuosos amb el medi ambient, aquesta primavera serà més ecològica i sostenible!