Què és l’emmagatzematge energètic?

Què és l’emmagatzematge energètic?

Fins fa ben poc, el prejudici de l’energia eòlica i de la solar resava que ambdues produïen massa cabal energètic, el qual acabava malgastant-se o malbaratant-se. Això va fer que moltes persones triessin l’opció tradicional per por de pagar per alguna cosa que en realitat no anaven a aprofitar al cent per cent. 

Afortunadament, això és una llegenda avui dia. És més, el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del Govern estatal ha dissenyat un pla denominat Estratègia d’Emmagatzematge Energètic amb el qual es pretén emmagatzemar les reserves d’energia solar o eòlica. 

Aquesta estratègia estatal permet aplicar i fer realitat l’esperat emmagatzematge energètic. A continuació, Atlas Green Energy explicarà en què consisteix aquest pla, quins beneficis aporta als usuaris i què permet fer amb l’energia renovable.

 

En què consisteix l’Estratègia d’Emmagatzematge Energètic?

Aquest pla es compon de 10 línies d’acció i 66 mesures, les quals ja han estat aprovades pel Govern. L’objectiu de tota aquesta estratègia és multiplicar la capacitat estatal d’emmagatzemar energia renovable

D’aquesta manera s’implementarà una infraestructura que permeti guardar tot l’excedent d’energies renovables, ja sigui eòlica o solar. I, per descomptat, habilitant la seva extracció i ús quan es precisin.

guardar-energia-verda-atlas-green-energy

Quins avantatges aporta aquest pla d’emmagatzematge energètic?

Alguns dels avantatges que planteja l’emmagatzematge energètic són les següents: 

  • Canvi del sistema elèctric: es convertirà en molt més estable, segur i econòmic, tant per a llars com per a empreses.
  • Manteniment i foment d’energies renovables: el planeta agrairà aquest emmagatzematge d’energia verda.
  • Aprofitament de l’energia verda: els dies que no hi hagi sol o vent, les llars i empreses tindran subministrament elèctric de totes maneres.
  • Resolució més eficient de problemes: els usuaris podran tenir subministrament elèctric encara que la seva planta fotovoltaica o eòlica tingui algun problema i mentre aquesta es repara.
  • Major beneficis per a usuaris vulnerables: aquells que tinguin infraestructura per a generar renovables en zones complicades podran disposar d’energia, ja que se’ls podrà subministrar des d’aquests punts d’emmagatzematge.
  • Els consumidors són productors: aquells que decideixin fer el pas, gaudiran de la infraestructura necessària per a poder-ho dur a terme. 

 

Com es pot observar, l’emmagatzematge energètic de les renovables (eòlica i solar) proporcionarà molts punts a favor, tant econòmics, com a socials i de sistema. Vols sumar-te a l’autoconsum i comprovar per tu mateix quins són? Contacta amb Atlas Green Energy!