Autoconsum domèstic? Què és i com implementar-ho en la teva llar

Autoconsum domèstic? Què és i com implementar-ho en la teva llar

L’energia renovable sota les dinàmiques de l’autoconsum no sols s’utilitza en les indústries o en les empreses. Les llars de qualsevol tipus i grandària també poden ser un bon lloc per a aplicar aquest tipus d’energia i de manera de consumir-la/crear-la. 

Atlas Green Energy ofereix una electricitat verda de font fotovoltaica i basada en l’autoconsum també per a usuaris d’àmbit domèstic. A continuació, t’expliquem en què consisteix i què t’oferim. 

En què consisteix l’autoconsum domèstic?

L’autoconsum domèstic consisteix a generar energia des de la pròpia llar i mitjançant la instal·lació d’una infraestructura que ho permeti. Per exemple, les plaques solars que proporcionen una electricitat amb font fotovoltaica.

Abans de res, oblida’t dels clixés ancorats a les energies renovables i, sobretot, a la fotovoltaica. Alguns exemples són el supòsit alt valor econòmic d’una instal·lació de plaques solars, la pèrdua de temps i la costosa acumulació i producció d’energia, etcètera.

Avui dia, el preu de les plaques solars s’ha reduït considerablement i la seva eficiència és molt major a la de fa uns anys. Així mateix, la vida útil d’aquests panells solars és ja superior als 25 anys, convertint-se en una inversió molt valorada per a molts usuaris.

A més, molts dels consumidors que es decideixen per instal·lar plaques solars en el seu domicili veuen la seva inversió recuperada en un termini de 6 a 7 anys. Això es deu a l’estalvi generat durant aquests anys de funcionament. 

parella-llar-autoconsum-energetic-domestic

Com puc començar amb l’autoconsum en la meva llar?

Si estàs llegint això i t’interessa implementar l’autoconsum en la teva llar, segur que t’ha vingut aquesta pregunta a la ment. Per a això, has de seguir els passos senzills que t’especifiquem a continuació. 

Tingues en compte que aquests passos has d’aplicar-los si et decideixes per l’energia renovable de font fotovoltaica. És a dir, per la qual requereix d’una instal·lació de plaques solars per a aconseguir-la.

  • Esbrinar quin tipus de teulada té la teva casa o finca i veure si es podran aprofitar els raigs de sol el major temps possible. 
  • Calcular quin pressupost base tens disponible per a invertir en la infraestructura, en cas que desitgis fer-ho pel teu compte.
  • Contactar amb una empresa gestora i instal·ladora autoritzada perquè et faci un pressupost del teu projecte.

En aquest últim punt és on entra Atlas Green Energy. Vols saber com oferim nosaltres l’autoconsum domèstic? 

Com és l’autoconsum domèstic d’Atlas Green Energy?

Atlas Green Energy et dóna un cop de mà amb el teu autoconsum energètic ocupant-se de tot el necessari perquè puguis aconseguir-lo. El nostre equip et facilita la infraestructura perquè puguis produir i gestionar la teva pròpia electricitat. 

Per a poder començar amb el teu projecte d’autoconsum sostenible i energètic, l’equip d’Atlas Green Energy duu a terme els següents passos:

  • Realització d’un estudi tècnic sobre la base dels teus consums i la disponibilitat de superfície.
  • Et presentem l’estudi i el pressupost.
  • Dissenyem, construïm i fem la posada en marxa de la teva instal·lació.
  • Comences a gaudir gratuïtament de l’energia del sol.

Què obtindràs amb l’autoconsum energètic d’Atlas Green Energy?

Amb el nostre pla, obtindràs un estalvi en la teva factura elèctrica 20% – 50% (aprox.) i autonomia energètica. És a dir, no dependràs de cap companyia externa ni de tercers als quals comprar energia. A més, si ho desitges, ens encarreguem del monitoratge i manteniment de la teva planta.

Vols energia verda i autoconsum a casa teva? Contacta’ns!