Quins municipis bonifiquen l’autoconsum amb plaques solars? (II)

Quins municipis bonifiquen l’autoconsum amb plaques solars? (II)

En el present article, Atlas Green Energy continua amb el deixant de les bonificacions per a l’autoconsum que les institucions municipals lliuren als usuaris. D’aquesta manera, l’aposta per l’autoconsum i l’energia verda es converteix en una cosa molt més senzilla i tangible.

Vols saber quin és l’altre article? Et deixem per aquí el link perquè puguis donar un cop d’ull a les ajudes que esmentàvem llavors: bonificació de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) i de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Avui, parlarem sobre les següents:

  • Deduccions de l’impost de la renda (IRPF).
  • Subvencions autonòmiques o locals.

 

En què consisteixen les deduccions de l’impost de la renda o IRPF?

Les ajudes per a l’autoconsum i les plaques solars fotovoltaiques també es poden relacionar amb l’IRPF. En concret, consisteix en una deducció de fins a un 20% que es pot sol·licitar a l’hora de formalitzar la declaració de la renda.

Aquest 20% i altres percentatges que es poden deduir s’apliquen sobre la quantitat total invertida en la instal·lació i compra del sistema fotovoltaic. Això sí, per a poder adquirir aquesta bonificació, l’Agència Tributària obliga els usuaris a complir uns requisits que són els següents:

  • L’habitatge ha de ser propietat del sol·licitant de l’ajuda.
  • Les empreses autoritzades per l’Agència Tributària són les úniques que han d’haver dut a terme la instal·lació de les plaques fotovoltaiques.
  • L’habitatge ha de ser la residència habitual dels sol·licitants.

autoconsum-energia-subvencions-ajudes

Com són les ajudes puntuals de les comunitats autònomes per a l’autoconsum?

Les Comunitats Autònomes estatals també lliuren ajudes i subvencions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Això sí, no totes les ofereixen i les que sí que ho fan, les lliuren seguint la convocatòria d’un concurs.

Això fa que les condicions siguin molt més estrictes i un percentatge molt petit de la població pugui gaudir d’elles. D’aquesta manera, les condicions per a accedir a les subvencions depenen de cada Comunitat Autònoma i de cada convocatòria que organitzin. L’idoni és acudir a un professional del sector perquè assessori els usuaris interessats.

 

Necessites més informació sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques? Contacta amb Atles Green Energy i t’assessorarem!