Quins mitjans de transport són els més sostenibles?

Quins mitjans de transport són els més sostenibles?

Els mitjans de transport són un dels aspectes que més debat i més voluntat d’optimització està despertant en l’àmbit energètic. Sobretot en el relacionat amb la sostenibilitat i amb les noves maneres de produir i consumir energia: una que sigui molt més verd i amiga del medi ambient. 

A continuació, us esmentarem els mitjans de transport privats i públics que són més sostenibles i que van més concorde al que acabem d’esmentar: respectar el medi ambient i el seu benestar

 

Què és un mitjà de transport sostenible?

Els mitjans de transport serveixen per a, tal com el seu nom indica, transportar persones o mercaderies d’un lloc a un altre. En el cas de les persones, els mitjans de transport considerats sostenibles són aquells que permeten el trasllat i el moviment d’un alt nombre d’individus sense pràcticament contaminar. En altres paraules: més persones per menys contaminació.

 

Quins són els mitjans de transport més sostenibles?

Els vehicles de motor i de no motor que són més sostenibles i l’ús dels quals no altera el benestar del medi ambient són els següents:

 

La bicicleta 

La bicicleta és un dels transports més sostenibles per excel·lència. El seu ús en les grans ciutats és molt alt, degut sobretot a les facilitats de transport, aparcament i a la rapidesa que ofereix per a arribar als destins.

Un altre dels punts a favor d’aquesta manera de transport és el seu gran benefici envers la salut de qui l’utilitza. En anar amb bici, es duu a terme un exercici aeròbic molt positiu per a mantenir el cos actiu i evitar malalties. 

Actualment existeixen molts models de bicicletes i algunes d’elles també són elèctriques, alguna cosa que no impedeix que continuïn sent sostenibles. Així mateix, moltes ciutats disposen de serveis de rènting d’aquests vehicles: un exemple d’això és el Bicing de Barcelona. 

mitjans-transport-sostenibles-bicis-patinets

El patinet elèctric

El patinet elèctric és un dels nous mitjans de transport privats que més èxit té en les urbs. En definitiva, ha vingut per a quedar-se, malgrat les polèmiques entorn a les seves normes de circulació que han sorgit. 

En utilitzar l’energia elèctrica com a base per al seu funcionament, aquest vehicle no produeix gasos amb efecte d’hivernacle ni tampoc contamina. D’aquesta manera, s’instaura com una molt bona opció de mobilitat urbana. 

 

Tramvies, trens regionals i autobusos públics 

A les ciutats, els transports públics són molt utilitzats perquè permeten als usuaris recórrer llargues distàncies en poc temps i per un preu molt assequible. En el cas de sostenibilitat, els que estan al capdavant són els tramvies, els trens regionals i els autobusos públics

Algunes localitats han renovat la seva plantilla de vehicles i han optat per models híbrids, els quals encara potencien més el seu factor sostenible. D’aquesta manera, els vehicles es converteixen en una molt bona opció per als usuaris de les ciutats. 

 

I tu quina opció tries per a moure’t de manera verda per la teva ciutat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.