Què és l’energia verda?

Què és l’energia verda?

Energia verda, energia sostenible, energia renovable, autoconsum,… Aquests són molts dels conceptes que omplen els articles i notícies més recents sobre el consum de llum, gas o qualsevol altre tipus d’energia. 

A continuació, l’equip d’Atlas Green Energy t’explicarà en què consisteix l’energia verda i també com aconseguir-la, gestionar-la i aprofitar-la. 

Energia verda: què és i d’on treure-la

L’energia verda també es denomina energia renovable i és aquella que provenen de fonts naturals. Aquestes són, tal com el seu nom indica, renovables i inesgotables. D’aquí ve que es considerin verds i amigues del medi ambient: per a produir-les no és necessari crear o modificar la seva font, evitant produir contaminants. 

Les fonts d’energia renovables són les que es basen en l’ús de recursos naturals. Per exemple, el sol, l’aigua o la biomassa, tant animal com vegetal, són clars exemples d’això. A col·lació del que comentàvem anteriorment: no usen combustibles fòssils per a generar-se, sinó recursos naturals que es renoven automàtica i natural

Són aquelles fonts d’energia basades en la utilització de recursos naturals: el sol, el vent, l’aigua o la biomassa vegetal o animal. Es caracteritzen per no utilitzar combustibles fòssils, sinó recursos naturals capaços de renovarse il·limitadament.

Què aconsegueixo com a consumidor utilitzant energies renovables?

Els consumidors d’energia elèctrica provinent d’energies verdes i renovables aconsegueixen els següents punts:

  • Utilitzen una energia amiga del medi ambient.
  • Afavoreixen i potencien l’autoconsum i la independència energètics.
  • Estalvien diners, temps i esforç: els recursos utilitzats per a generar aquestes energies són gratuïts i inesgotables, evitant la contaminació i la despesa econòmica excessiva. 
plaques_solars_energy_green

Com gestionem l’energia verda des d’Atlas Green Energy?

En Atlas Green Energy oferim energia verda i renovable, produïda amb la instal·lació de plaques solars en llars, comunitats de veïns, empreses, indústries, etcètera. 

Tenint com a base l’autoconsum, ajudem als nostres clients amb la instal·lació de la infraestructura necessària perquè guanyin en autonomia energètica, produint, consumint i gestionant la seva pròpia energia.

D’aquesta manera, els nostres clients poden generar la seva pròpia energia des del dia 1 i sense preocupar-se de res. Nosaltres gestionem el projecte de manera integral, oferint independència energètica i elèctrica amb una instal·lació que serà propietat del client des del primer dia.

Necessites més informació sobre l’autoconsum i les energies renovables? Contacta amb Atlas Green Energy!