Energia verda i autoconsum, què tenen en comú?

Energia verda i autoconsum, què tenen en comú?

L’energia verda i l’autoconsum estan íntimament relacionats gràcies als nous models de consum d’energia renovable. De fet, podríem dir que tots dos conceptes han d’estar sempre units i formar part del mateix: el consum d’una electricitat amiga amb el medi ambient.

Què tenen en comú l’energia verda i l’autoconsum?

Ambdós conceptes tenen una sèrie de punts o objectius comuns. Aquests són els següents:

  • Ajuden a convertir en independents i sostenibles als consumidors: l’autoconsum permet que els clients i consumidors d’electricitat renovable siguin independents. És a dir, que generin i consumeixin la seva pròpia energia. 
  • La combinació de tots dos conceptes afavoreix l’estalvi de diners i la rendibilització en la generació d’energia: en tenir el seu propi sistema de creació d’energia elèctrica (plaques solars), el consumidor podrà estalviar diners ja que gastarà menys de l’energia total obtinguda. Així mateix, després de fer la inversió en la instal·lació fotovoltaica, les despeses seran nul·les i obtindrà beneficis.
  • Amb ells, els consumidors es tornen més conscients del seu consum i de com generar energia.
  • Afavoreixen a cuidar el medi ambient: el fet que els consumidors creuen i consumen la seva pròpia energia evita la contaminació del medi ambient. A més, les energies verdes en si mateixes ja ho eviten, perquè són renovables i orgàniques. 
  • Fan que el client es beneficiï d’ajudes fiscals: unes de les mesures fiscals més freqüents és el descompte de l’IBI. Aquest s’aplica en els primers anys després d’haver realitzat la instal·lació fotovoltaica. Així mateix, la bonificació sobre el ICIO (Impost sobre Instal·lacions, Construccions i Obres) és un altre que també s’està proporcionant als consumidors. 

Per aquests motius, des d’Atlas Green Energy sabem que la combinació de tots dos conceptes és el futur del sector energètic. El motiu és senzill: uns consumidors conscients i independents permeten que el medi ambient no sofreixi, però també ajuden al fet que les productores d’energia acullin un altre rol en el mercat. 

Aquest rol és, en definitiva, el de gestors, fabricants i instal·ladors de plantes de plaques solars. Sense deixar de costat l’assessoria i ajuda als consumidors. És a dir, clients i empreses treballen junts per un bé comú, el benestar del medi ambient i la salut de tots, i amb una energia comuna, la verda, renovable i inesgotable

Encara tens dubtes sobre si passar-te o no a l’autoconsum amb Atlas Green Energy? Contacta’ns!