Trucs per a aconseguir un consum més conscient d’energia

Trucs per a aconseguir un consum més conscient d’energia

El consum d’energia està implícit en el dia a dia de qualsevol persona. Els hàbits que tenim, com dutxar-nos, anar al treball, mirar Facebook o veure una pel·lícula, requereixen electricitat i altres tipus d’energia perquè els puguem dur a terme. 

Actualment i a causa de la transició energètica, aquests hàbits de consum s’han de sostenir en unes fonts d’energia sostenibles, verdes i amigues del medi ambient. Per aquest motiu, és important que el consumidor també s’adapti a aquests nous temps. 

consum-verd-energia-sostenible-hogar

Com tenir un consum d’energia més responsable?

Els consumidors d’energia tenen un paper molt important en el nou model de producció i consum d’electricitat. Aquesta consciència i responsabilitat per part dels consumidors es transmetrà en un major coneixement respecte a l’energia i també com aquesta s’ha de generar i consumir per a ser sostenible.

Per a disposar d’un consum d’energia molt més conscient i responsable, els usuaris poden dur a terme els següents passos:

  • Conèixer les fonts d’energia renovables: aquestes són l’eòlica, la fotovoltaica o solar, la biomassa, la hidràulica, la mareomotriu i la geotèrmica.
  • Ser conscient de l’ús d’energia elèctrica: aquest punt es pot aplicar tant en un negoci o indústria, com en la llar. Conèixer quines necessitats energètiques i quins hàbits tenim són punts clau per a poder millorar i ser consumidors més sostenibles.
  • Canviar la il·luminació de casa per bombetes LED: aquestes pertanyen a la categoria de baix consum i permeten tant estalviar en energia com fer un consum molt més sostenible d’ella.
  • Optar per opcions de transport més sostenibles: els vehicles elèctrics i els mitjans públics de transport són unes bones opcions per a mitjans o llargs trajectes. També és viable la bici i fins i tot uns patins. Per als curts, què millor que caminar? 
  • Triar electrodomèstics de classe A, A+ i A++ i posar-los en standby: els electrodomèstics de classe A són els més òptims energèticament, ja que no requereixen molta energia per a usar-se i no suposen tanta despesa econòmica ni energètic. Així mateix, optar per deixar-los en standby quan no s’usen ajuda a estalviar llum i diners, a més d’evitar el desperdici d’energia.
  • Ajustar la potència elèctrica contractada a les necessitats reals de la llar o negoci.
  • Optimitzar la calor de les estades instal·lant doble vidre: en lloc de doble finestra, es duu a terme un doble vidre.

Què t’oferim en Atlas Green Energy?

Atlas Green Energy t’ofereix una energia verda i sostenible amb la qual seràs capaç de gestionar i crear la teva pròpia electricitat. Tot això et permetrà ser molt més conscient del funcionament d’una instal·lació fotovoltaica, de com es produeix l’energia en ella i de com arriba fins a la teva llar. 

L’única cosa que has de fer és contactar amb nosaltres si estàs interessat i t’has decidit per una energia verda, sostenible i produïda en unes instal·lacions molt fàcils d’implementar.