Com refrescar casa teva a l’estiu de manera sostenible?

Com refrescar casa teva a l’estiu de manera sostenible?

Les altes temperatures dels mesos estivals porten a moltes persones a consumir recursos energètics de forma poc sostenible i eficient, amb l’esperança de refrescar la seva llar o negoci.

Per fortuna, avui dia existeixen opcions més amigues del medi ambient amb les quals es pot baixar la temperatura d’una estada, casa, pis o local comercial. Com? Més endavant, els tècnics d’Atlas Green Energy t’ho expliquen.

 

Hàbits i consells per a baixar la temperatura de la teva llar sense gastar llum

Abans d’entrar en equips i maquinària, creiem important fer un repàs per aquells hàbits, a vegades oblidats, que faciliten el manteniment d’un ambient molt més fresc. Aquests consells són els següents:

  • Ventilar la casa al matí i a la nit: bàsicament, ventilar en les hores més fresques del dia. Això permet renovar l’aire de les habitacions i estades, a més de deixar entrar la frescor del matí i de la nit.
  • Tancar finestres i baixar persianes en les hores de més calor: aquest potser és un dels consells bàsics. En tancar finestres, s’impedeix l’entrada de calor i en baixar les persianes, s’evita que els raigs de sol entrin i escalfin l’ambient.
  • Les plantes absorbeixen la calor: decorar la llar o l’estada que es desitja refredar amb plantes és una cosa molt beneficiosa. No sols donen més pau i harmonia a l’ambient, també absorbeixen la calor i refreden l’espai.
  • Regar el jardí o mullar la terrassa a la nit: ruixar amb aigua les parets i el sòl de la terrassa, permet baixar la temperatura de l’ambient, sobretot si li ha donat la llum del sol durant tot el dia. A més, si s’obren les finestres de la llar, entrarà aquesta frescor.

 

Equipament sostenible i eficient per a refredar la teva casa durant l’estiu

Quant a la maquinària per a temperar i refredar l’ambient durant l’estiu, molts pensessin en el clàssic ventilador o en l’aire condicionat. No obstant això, com baixar la temperatura de la teva casa triant una opció sostenible i eficient energèticament? Aquí et deixem algunes opcions:

 

Sistema aerotérmico de ventilació

La aerotermia o sistema aerotérmico de ventilació agafa l’aire de l’exterior i el converteix en fred o en calent gràcies a l’ús d’una bomba de calor. El seu funcionament permet generar un 78% d’energia sense cap cost, la qual nodreix el seu propi mecanisme. La resta d’energia sí que haurà de provenir del subministrament elèctric.

L’eficiència energètica d’aquesta maquinària és estupenda, permetent gastar el mínim en llum. Alguna cosa que no succeeix amb, per exemple, l’aire condicionat tradicional. La aerotermia es pot instal·lar en cases unifamiliars, en edificis intel·ligents i en passivhaus.

aireacondicionat-atlasgreenenergy-refrescar-ambient-estiu-casa-sostenible

Aire condicionat solar

Tal com el seu nom indica, aquest aire condicionat funciona gràcies a l’energia solar, provinent de plaques fotovoltaiques. El seu mecanisme és igual al d’un aire condicionat tradicional, però amb la particularitat que la seva font energètica és verda i sostenible.

Existeixen dos tipus d’aires condicionats solars: el solar híbrid i el per absorció. Disposen de les següents característiques particulars:

  • Aire condicionat solar híbrid: la seva funció és aero-fotovoltaica. La màquina refreda l’ambient de la llar gràcies a un corrent d’aire calent que es genera gràcies a la calor de les plaques solars. A més, l’aire fred passa per un filtre antiàcars i anti patògens abans de sortir cap a l’estada.
  • Aire condicionat per absorció: aquest sistema té com a base per al seu funcionament un líquid, que actua com a refrigerant. Això permet que la seva eficiència energètica sigui molt més òptima, consumint menys llum i contribuint a l’estalvi en la factura.

 

Ventilació mecànica o intel·ligent

Els sistemes de ventilació mecànica es divideixen en dues tipologies, les quals posseeixen unes característiques que les converteixen en una millor opció per a l’un o l’altre tipus d’usuari. Aquestes tipologies i els seus trets són els següents:

  • Ventilació mecànica controlada: el seu funcionament es basa en l’extracció d’aire de l’exterior, refredant-lo i projectant-lo cap a l’interior. Aquest tipus de ventilació mecànica és molt eficient i recomanada per a indústries o empreses, perquè permet refredar molt bé un espai concret.
  • Ventilació mecànica de doble flux: aquest sistema no refreda l’aire com a tal, sinó que permet renovar constantment l’aire interior de la llar o domicili. Per aquest motiu és perfecte per als usuaris domèstics, ja que a més contribueix a una millor qualitat de l’aire i una major circulació d’aquest.

Tots dos sistemes de ventilació són molt eficients energèticament i no requereixen molta electricitat per a funcionar. Així mateix, el seu funcionament és constant i no requereix un reforç energètic per a endollar-lo o apagar-lo, com sí que succeeix amb l’aire condicionat tradicional.

 

Refrigeració evaporativa

La refrigeració evaporatival’aigua com a base per al seu funcionament, l’utilitza com a refrigerant. Això la converteix en un dels mètodes tradicionals de refredar l’ambient més efectiu energèticament, sostenible i segur. Uns dels utensilis que funcionen amb aquesta mena de refrigeració són els condensadors i les torres de refredament.

 

Vols saber més sobre mètodes sostenibles aplicats a la teva llar? Segueix el blog d’Atlas Green Energy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.