Com ajuda la llum LED en la cura del medi ambient?

Com ajuda la llum LED en la cura del medi ambient?

 

Vols estalviar diners al mateix temps que tens cura del medi ambient? Llavors, elegir LED és la millor elecció. T’expliquem com ajuda la llum LED en la cura del medi ambient.

Com a resum anticipatori direm que els llums LED són fàcils d’instal·lar en els casquets ja existents i pot començar a gaudir d’un estalvi significatiu de manera immediata.

Els LED són molt eficients des del punt de vista energètic perquè necessiten menys calor. Això significa estalvi d’energia i cura del medi ambient.

 

Per què les bombetes LED consumeixen menys i ajuden a cura del medi ambient?

Les bombetes LED ajuden en la cura del medi ambient perquè consumeixen menys. Això es deu al fet que utilitzen menys electricitat per a aconseguir la mateixa potència lumínica:

Un 85% menys d’electricitat en comparació amb la il·luminació convencional:

  • Al voltant d’un 18% menys d’electricitat en comparació amb les CFL.
  • A tot el món es consumeix al voltant del 20% de l’electricitat en il·luminació. Per això, usar un enllumenat amb bombetes LED té un gran impacte en l’ús de l’energia i en la cura mediambiental.

 

La millor opció per a les empreses i les llars

L’estalvi energètic i econòmic es dispara en àrees com la seguretat, on les llums romanen enceses durant més temps.

La llar mitjana de la UE té 24 punts de llum i existeix una alternativa LED per a gairebé tots ells. Gràcies a aquestes llums tan empreses com llars poden estalviar molt i ser més ecològiques.

 

Estalviar energia en utilitzar LED i no altres tipus de bombetes

Per a les empreses i els comerços, el canvi als leds té molt sentit des del punt de vista econòmic i des del punt de vista ètic de la cura al medi ambient.

 

Menors costos de manteniment i neteja

No cal canviar els llums ni els tubs: els emplafonis LED són molt més fàcils de netejar en comparació amb els panells de tubs fluorescents. En el cas dels sostres alts, es redueix la necessitat de maquinària especialitzada, com els carretons elevadors.

 

Els LED ofereixen un gran rendiment

Els llums LED duren molt més. Normalment, els llums LED tenen una vida útil de 25.000 hores, és a dir, més de vint-i-dos anys si s’utilitzen durant 3 hores al dia. A més, com que no tenen filament, els llums LED són més robustes.

 

El LED s’encén a l’instant

No cal esperar que hi hagi llum. Els llums LED s’encenen i s’apaguen instantàniament i no parpellegen. No hi ha temps d’escalfament a diferència de moltes CFLs.

 

No conté mercuri

Les llums LED no contenen mercuri a diferència de les bombetes CFL. Qualsevol reducció en l’ús de mercuri beneficiarà al medi ambient.

 

El LED rep la llum verda

Més llum amb molta menys energia: Al llarg de la vida útil d’un producte LED, es fa servir menys electricitat i productes de recanvi; estalviant encara més energia en el transport, l’embalatge i el manteniment en comparació amb els llums convencionals.

Tot això es tradueix en una reducció de les emissions de CO₂, un benefici per a tu i per al medi ambient. Com els llums LED són molt eficients, són el producte perfecte per a complementar les fonts d’energia renovables, com els panells solars,  l’energia eòlica o l’energia geotèrmica.

 

Els LED funcionen més freds i poden ser més segurs

Els llums LED funcionen molt més fredes que els llums halògens tradicionals i poden ser menys perilloses.

Quan els llums funcionen més fredes, minimitzen la deterioració dels accessoris d’il·luminació, les pantalles i la decoració que pot produir-se amb els llums calents, per la qual cosa els seus accessoris d’il·luminació duraran més temps generant menys residus.

 

Conclusió: millor per al medi ambient i per a l’economia

Amb la caiguda dels preus dels productes LED, els augments a llarg termini dels costos de l’energia units a la millora de l’eficiència dels LED, amb més llum per cada unitat d’energia.

L’argument per a canviar als LED ara és molt convincent, ja que els períodes d’amortització es redueixen.