Quina relació hi ha entre l’autoconsum energètic i la compensació d’excedent?

Quina relació hi ha entre l’autoconsum energètic i la compensació d’excedent?

L’autoconsum energètic permet als usuaris produir i utilitzar la seva pròpia energia elèctrica. D’aquesta manera, el consumidor es converteix en un ens independent i autosuficient quant a energia es tracta.

No obstant això, hi ha alguns punts, conceptes i maneres de fer que és necessari que el consumidor interessat en l’autoconsum energètic conegui. Un d’ells és l’excedent energètic i la compensació d’aquest.

A continuació, Atlas Green Energy us explicarà de manera senzilla i ràpida quina és la relació entre autoconsum i compensació d’excedent, com es produeix aquest excedent i de quina manera l’usuari es pot implicar en tot això.

 

Què és l’autoconsum energètic?

Com us explicàvem fa unes línies, l’autoconsum energètic és la forma en la qual es basen la producció i consum d’energies renovables, com la fotovoltaica (plaques solars). El quid de la qüestió és que amb aquest autoconsum, l’usuari produeix i consumeix la seva pròpia energia.

A la seva mateixa vegada, aquesta energia l’obté gràcies a la infraestructura que s’ha instal·lat ja sigui en la seva llar, en el seu negoci o en un espai comunitari, quan parlem d’autoconsum compartit entre diversos usuaris.

Aquesta manera de produir i consumir l’energia de manera autònoma pot provocar un excedent energètic. Això no ha de suposar cap contratemps per a l’usuari i gestor de la planta, però sí que ha de conèixer què pot fer amb aquesta energia que ha produït i li sobra.

autoconsum-energetic-excedent-atlas-green-

Com es duu a terme la compensació de l’excedent en l’autoconsum?

Disposar d’una instal·lació fotovoltaica o plaques solars per a produir energia elèctrica de manera sostenible és una cosa que cada vegada més persones trien. Aquesta manera de generar electricitat pot provocar dos contratemps en els consumidors:

  1. No disposar d’energia quan està el cel està ennuvolat i veure’s obligat a sol·licitar-la a una distribuïdora o comercialitzadora a l’ús.
  2. Produir energia elèctrica en excés envers el consum que es realitza d’ella i perdre-la o malgastar-la.

Per a totes dues opcions existeixen solucions i una manera de convertir aquests “contratemps” en facilitats. En aquest article, ens centrarem en la segona opció relacionada amb l’excedent d’energia en autoconsum.

 

Com realitzem en Atles Green Energy la compensació d’excedent d’energia?

En Atles Green Energy volem fer les coses fàcils per als consumidors que s’animen a sumar-se a l’energia verda i sostenible, així com a l’autoconsum. Per aquest motiu, oferim una sèrie de solucions relacionades amb l’excedent energètic en l’autoconsum.

En la modalitat de subministrament d’autoconsum amb excedents de la nostra empresa, el productor podrà vendre l’energia excedentària a altres usuaris o a una companyia, convertint-se en comercialitzador d’aquesta.

Per a la seva venda, l’usuari ha d’estar inscrit en la modalitat de subministrament d’autoconsum amb excedents no acollida a compensació i li seran aplicades les mateixes normes que en qualsevol planta de producció d’energia elèctrica.

No obstant això, l’opció que més trien molts usuaris és la segona que oferim en Atlas Green Energy. Aquesta consisteix a acollir-se al mecanisme de compensació simplificada.

autoconsum-firma-contracte-energetic-excedent

En què consisteix la compensació simplificada d’Atles Green Energy?

La compensació simplificada és un mecanisme dissenyat perquè els petits consumidors renovables de fins a 100 kW puguin compensar l’energia consumida a través de la xarxa amb l’excedent que en un moment determinat no consumeixen.

Aquesta compensació es duu a terme i es veu reflectida en la factura mensual dels usuaris, consumidors i productors d’aquesta instal·lació d’autoconsum. Aquest mecanisme permet el consum diferit de l’energia generada al llarg del període de facturació.

 

T’interessa l’autoconsum i vols saber més sobre els excedents? Contacta amb Atlas Green Energy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.