Com fabricar un panell solar

Com fabricar un panell solar

Quan instal·les panells solars, la teva casa produeix la seva pròpia electricitat neta i sense emissions. Si ets aficionat al bricolatge, pots fabricar el teu propi sistema d’energia solar. Per això aquí t’expliquem com fabricar un panell solar casolà.

En alguns casos, fins i tot pots construir els teus propis panells solars, encara que la quantitat d’energia solar casolana que pots instal·lar efectivament depèn de la quantitat d’energia que desitgis.

 

Aprèn a fabricar un panell solar 

Fabricar un panell solar és un procés que requereix bastant temps i alguns coneixements d’electricitat. No obstant això, també pot ser molt gratificant: aprendre a construir el teu propi panell fotovoltaic és una gran manera d’entendre com es genera l’electricitat solar.

Abans que puguis construir els teus propis panells solars, primer has d’entendre com les cèl·lules solars generen electricitat. La gran majoria dels panells solars que s’utilitzen avui dia estan fets d’oblies de silici cristal·lí, que solen mesurar 15 centímetres quadrats.

Quan el sol brilla sobre aquestes oblies, els electrons que contenen comencen a moure’s. Aquest flux d’electrons és un corrent elèctric.

Un sol panell solar de grandària completa, com el que es fa servir en els sistemes d’energia solar en les teulades, té 60 oblies de silici. També pots fabricar panells més petits si les teves necessitats d’electricitat són baixes.

 

Procés per a construir el teu propi panell solar

Prepara el suport del teu panell. Molts constructors de panells solars de bricolatge fan servir una taula de fusta com a base per a les seves cèl·lules solars. Hauràs de fer forats en la taula perquè els cables de cada cèl·lula puguin passar.

 

Connecta les cèl·lules solars 

Això requereix una mica d’experiència en treballs elèctrics. Usa un soldador per a unir els cables a les cèl·lules solars i després enllaça cadascuna de les cèl·lules.

 

Fixa les cèl·lules solars al suport

Si és possible, fixa cada cèl·lula solar al suport de manera individual. Això facilita la substitució d’una sola cèl·lula en cas que es danyi o no funcioni correctament.

En aquest punt tens un panell solar funcional que pot produir electricitat quan el sol brilla. No obstant això, un panell solar per si mateix no és útil.

Si el que vols és generar electricitat per a alimentar els dispositius de la teva casa, necessites combinar el teu panell amb un inversor que converteixi l’energia de corrent continu (DC) del sol en l’energia de corrent altern (AC) emprada en la majoria dels dispositius electrònics moderns.

Per a un sistema autònom fora de la xarxa elèctrica, també hauràs d’incloure un paquet de bateries i un controlador de càrrega en la teva configuració solar de bricolatge. El paquet de bateries serveix per a emmagatzemar l’excés d’energia, i el controlador de càrrega gestiona la quantitat d’electricitat que passa per la bateria.

No obstant això, si vols construir un sistema de panells solars que alimenti la teva casa, el procés és bastant més complicat. 

Un sistema solar fotovoltaic estàndard connectat a la xarxa que pugui subministrar energia a la seva casa tindrà uns 20 panells solars, cadascun dels quals haurà de ser cablejat i muntat en la seva teulada (o en un lloc sense ombra de la seva propietat).

I cosa que és més important, un electricista qualificat ha de confirmar que el sistema s’ha construït correctament abans que la companyia elèctrica et permeti connectar els panells a la xarxa elèctrica.

 

Construir el meu propi sistema o contactar amb un instal·lador?

La decisió de construir el teu propi sistema de panells solars amb un kit solar o de treballar amb un instal·lador solar experimentat depèn del motiu pel qual vulguis instal·lar energia solar.

Per a instal·lacions a petita escala fora de la xarxa, pots fer-ho tu mateix. Els panells solars són portàtils i convenients per a una varietat d’usos fora de la xarxa. Ni tan sols has de construir els teus propis panells solars si no vols: hi ha kits de panells solars barats a la venda que inclouen tots els components que necessitaràs per a una instal·lació solar de bricolatge.

Construir el teu propi sistema de panells solars és una bona opció si vols construir un petit sistema fora de la xarxa per a alimentar una cabanya, un vehicle recreatiu, un vaixell o una petita casa.

Per a un sistema de panells solars per a tota la casa, treballa amb un instal·lador solar.

Quan es tracta d’instal·lar un sistema d’energia solar a gran escala en la seva propietat, treballar amb un instal·lador solar amb molta experiència pot estalviar-li temps i diners a llarg termini.

Atles green som instal·ladors amb molta experiència que t’ajudarem a instal·lar les plaques fotovoltaiques i connectar-les a la xarxa. Contacta amb nosaltres i et farem un pressupost d’acord amb les teves necessitats.